PORUKE IZ BKC-A

Ganić, Lazović i Pejanović: Potrebno je boriti se za prosperitet BiH

Miro Lazović je kazao da Mirko Pejanović i on danas ne mogu biti članovi Predsjedništva BiH

Ganić, Pejanović i Lazović. Face TV

S. S. / Face TV

1.3.2023

Nekadašnji članovi Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović, Mirko Pejanović i Ejup Ganić bili su  gosti specijala Face televizije iz BKC-a sa Senadom Hadžifejzovićem.

Miro Lazović je kazao da Mirko Pejanović i on danas ne mogu biti članovi Predsjedništva BiH.

- Trideset godina nakon referenduma imamo državu koja je podijeljena. Nismo razmišljali o našim sudbinama, svako od nas ima tešku sudbinu koju je žrtvovao za ovu državu. Sa sjetom se prisjećam nekih stvarih i žao mi je što nismo uspjeli stvoriti funkcionalnu državu kakvu smo htjeli u referendumu. Mladi u BiH odrastaju i edukuju se po obrazovnom programu koji dijeli našu mladost - kazao je Lazović.

Mirko Pejanović je poručio da se treba boriti za ekonomski, socijalni, kulturni i politički razvoj.

- BiH je izložena toj borbi. U toj borbi učestvuju i demokratske i ekonomske snage, ali i snage koji bi sve dale da se vrate na podjele. Ja sam optimista. Mislim da BiH ima formulu kao i sve države koje su u postsocijalističkoj tranziciji - naveo je Pejanović.

Ejup Ganić je istakao da Predsjednik BiH treba da se okrene evropskoj zajednici.

- Postoje dva kolosijeka prema kojem se Predsjedništvo može okrenuti danas. Što se tiče novog liderstva, trebaju se fokusirati na iskorjenjivanje korupcije. U Londonu su me pitali šta je moja osveta. Jedina osveta je da ostatak života posvetim obrazovanju - zaključio je Ganić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.