NAČELNIK CENTRA

Mandić odgovorio Karić: Iznosite neistine, ali ja Vam opraštam

Mandić tvrdi da je gradsku upravu, ali i sve druge nadležne institucije, pozvao da reaguju

Benjamina Karić i Srđan Mandić. Screenshot

Danijal  Hadzovic

5.3.2023

Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila na prozivke načelnika općine Centar Srđana Mandića, on se ponovo oglasio optuživši je da iznosi neistine.

Urušavanje dijela zgrade

Svemu je prethodilo urušavanje dijela zgrade na Marindvoru.

- Poštovana gradonačelnice Benjamina Karić rođ. Londrc. Nemam običaj odgovarati javno, osim kad neko ko obavlja važnu javnu funkciju iznosi neistine. A vi ste to učinili, i jako mi je žao zbog toga. Iz tog razloga, moram Vas demantovati - započeo je Mandić svoju objavu.

Mandić je istakao da općina Centar nije mogla ukloniti ruševne objekte jer za to nema nadležnost.

-  I svaka takva aktivnost bi proizvela reakciju federalne inspekcije, jer je riječ isključivo o njihovoj nadležnosti. Ni danas, kada sam bio na terenu, nisam mogao izdati takav nalog, iako se zgrada, koja je privatno vlasništvo, urušila. Dani koji slijede pokazaće da niste u pravu. Drugo, za obnovu fasada u budzetu naše opštine planirano je 250.000 KM i taj vam novac stoji na raspolaganju. Nepristojno je reći da "nismo uplatili ni jednu marku" - napisao je Mandić

Reakcije nadležnih

Mandić tvrdi da je gradsku upravu, ali i sve druge nadležne institucije, pozvao da reaguju, svako u svom domenu.

- Tražim pomoć. I neka se konačno ovo pokrene sa mrtve tačke, makar se mi javno dopisivali. Ali, nisam, i neću ni sad, kvalifikovao i ocjenjivao Vaš rad, pogotovo ne na način kako ste Vi to učinili prema meni, ispod svih kriterija i tendenciozno. Mladi ste, popularni, na početku jedne, vjerovatno, velike političke karijere. Borite se za svoje principe i stavove ISTINOM. Sve drugo imate. Ja Vam opraštam - poručio je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.