PARK-ŠUMA

Mostar: Trimuša dobila rasvjetu

Na Trimuši je u okviru projekta koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izvršena rekonstrukcija 70 rasvjetnih tijela s led-lampama

Trimuša dobila rasvjetu. Grad Mostar

H. J. I.

6.3.2023

U Gradskoj vijećnici u Mostaru potpisana je dokumentacija o primopredaji radova na rekonstrukciji javne rasvjete u park-šumi Trimuša, u okviru projekta "Mostar - Prostori koji pokreću". 

Svoje potpise na dokumentaciju, u kojoj se navodi da su radovi provedeni u skladu sa  projektnom dokumentacijom stavili su gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predstavnica organizacije People in Need koja vodi projekt, direktorica projekta Veronika Jelinkova, te izvođač radova odabran na javnom pozivu, ELKO-MARIĆ d.o.o. Mostar, saopćeno je iz Grada Mostara. 

70 rasvjetnih tijela

Na Trimuši je u okviru projekta koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izvršena rekonstrukcija 70 rasvjetnih tijela s led-lampama, kako bi park-šuma bila dostupna posjetiteljima i rekreativcima tokom večernjih sati. 

- Ovom investicijom vrijednom više od 70 hiljada britanskih funti, građanke i građani Mostara dobit će jedan bolje osvijetljen i sigurniji prostor za rekreaciju, sportske treninge i druženje u prirodi - izjavila je direktorica projekta Veronika Jelinkova. 

Akcije čišćenja

Grad Mostar je također poduzeo akcije čišćenja park-šume od smeća i uvođenje novog sadržaja, a neki od projekata revitalizacije obuhvataju uređenje dječjeg igrališta, postavljanje klupa s naslonom uz samu šetnicu u park-šumi. Planirano je uređenje košarkaškog igrališta i urbanog mobilijara, a sve s ciljem kako bi Trimuša dobila novi izgled za dobrobit svih građana Mostara. 

Ove aktivnosti Grad Mostar realizira uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.