"TEMELJI PORODICA"

Cvijanović uputila čestitku svim ženama povodom 8. marta

Ostaje trajna obaveza i odgovornost društva u cjelini da nastavi borbu za pravednije, humanije i slobodnije društvo, istakla je Cvijanović

Cvijanović: Obavljaju brojne funkcije. Armin Durgut / Pixsell

A. O.

7.3.2023

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

- Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, praznika koji slavi borbu za prava i jednakost žena, društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, njihovu neizmjernu snagu i jedinstvene sposobnosti.

Raduje me činjenica da žene u našem društvu, kao čvrsti stubovi i temelji svojih porodica, te pokretači mnogih društvenih procesa, obavljaju brojne značajne i odgovorne funkcije i kao takve predstavljaju veliki potencijal za razvoj u svim sferama.

Ostaje trajna obaveza i odgovornost društva u cjelini da nastavi borbu za pravednije, humanije i slobodnije društvo, u kojem će žene dostići rodnu ravnopravnost u pravom smislu te riječi - navodi se u čestitki predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.