VELIKO PRIZNANJE

Akademik Kemal Hanjalić dobitnik "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini

Gradsko vijeće je odlučilo da je dobitnik kolektivne ”Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2023. godini Komora medicinskih sestara

Sa današnje sjednice. Grad Sarajevo

E. T.

8.3.2023

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj 25. sjednici kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, razmotrilo i usvojilo izvještaj o radu Odbora za dodjelu ,”Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2023. godini.

Predsjedavajući Odbora za dodjelu ”Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” Adi Škaljić, u svom izlaganju upoznao je gradske vijećnike o radu Odbora. Odbor je, uz izvještaj, Gradskom vijeću uputio i utvrđene prijedloge odluka za dodjelu ”Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2023. godini.

Kolektivna nagrada

Odbor za dodjelu ”Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2023. godini razmotrio je pristigle prijedloge za dodjelu Nagrade, te Gradskom vijeću uputio na razmatranje i konačno odlučivanje dva prijedloga odluka za dodjelu pojedinačne Nagrade i jedan prijedlog odluke za dodjelu kolektivne Nagrade.

Kemal Hanjalić. Fena

Gradsko vijeće je, javnim glasanjem, odlučilo da je dobitnik pojedinačne ”Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2023. godini akademik Kemal Hanjalić, za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja.

Dan Grada Sarajeva

Gradsko vijeće je, javnim glasanjem, odlučilo da je dobitnik kolektivne ”Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2023. godini Komora medicinskih sestara - tehničara Kantona Sarajevo, za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Dobitnici nagrada će se promovisati i nagrade će im uručiti gradonačelnica i predsjedavajući Gradskog vijeća na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u povodu Dana Grada Sarajeva – 06. aprila, objavilo je Gradsko vijeće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.