REAGOVALI INSPEKTORI

Protjeran državljanin Iraka koji predstavlja prijetnju za sigurnost BiH

On je stavljen pod nadzor u Imigracioni centar

Služba za poslove sa strancima protjerala državljanina Iraka. Fena

S. S.

10.3.2023

Inspektori Službe za poslove sa strancima preduzeli su sve neophodne operativne mjere i radnje u cilju pronalaska osobe koja je proglašena prijetnjom po sigurnost BiH i o kojoj se raspolaže informacijama od međunarodnih sigurnosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti, saopćila je Služba za poslove sa strancima.

U saopćenju se navodi da je pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance izvršen pronalazak osobe inicijala S.A.S.S, državljanina Iraka.

Prema istom je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanje pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim, tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnost građana na području BiH, saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.