ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović s "Teletona" za "Avaz": Jako je važno da pomognemo ljudima koji su bili s nama u teškim momentima

Ne smijemo zaboraviti 2014. godinu za vrijeme velikih poplava u BiH da su građani Turske među prvima skočili u pomoć, rekao je

Denis Bećirović. E. Abaz

Piše: Eldar Abaz

16.3.2023

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), “Večernji list BiH”, “Dnevni avaz” i “Nezavisne novine”, u saradnji s Udruženjem “Pomozi.ba”, organizirali su “Teleton”, humanitarnu kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji, a manifestaciji se odazvao i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

On je imao priliku da se javlja na telefon građanima, a nakon toga je dao izjavu za „Avaz.

- Želim vrlo jasno reći da je ovo jedan važan potez naše državne BHRT i nevladine organizacije Pomozi.ba. Jako je važno da u ovim teškim momentima iskažemo solidarnost sa bratskim i prijateljskim narodima i Turske i Sirije. BiH tako pokazuje jedno pravo, humano lice i to je jako važno. Moram reći da kao član Predsjedništva BiH ponosan na sve građane BiH koji su pokazali da imaju veliko srce. Jako je važno da pomognemo ljudima koji su nama pomagali u teškim momentima. Ne smijemo zaboraviti 2014. godinu za vrijeme velikih poplava u BiH da su građani Turske među prvima skočili u pomoć. Ova aktivnost ima jedan humani karakter i vjerujem da će imati veliki odjek. Na bazi mojih razgovora s građanima siguran sam da će akcija imati veliki odjek - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.