BIHAMK

Vozači oprez: Učestali odroni na cestama

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom

Odron na putu. Anadolija

A. O.

29.3.2023

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, moguća poledica. 

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kažu iz BIHAMK-a.

Zbog sanacije klizišta (između naplatnog mjesta Zenica sjever i magistralnog puta M-17), Zenička zaobilaznica je zatvorena za saobraćaj.

Sanacioni radovi 

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila će u narednom periodu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Granični prijelaz

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.