ZBOG VOJINA MIJATOVIĆA

Zastupnik SDA poslao ratnohuškačku poruku: Vrijeme je da se samoorganizujemo, kao devedesetih

Aliefendić je kritikovao SDP što je Vojin Mijatović njihov kandidat za ministra policije, a poslao je i ratnohuškačku poruku

Almedin Aliefendić: Zastupnik SDA. SDA

Danijal  Hadzovic

29.3.2023

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu  Federacije BiH Almedin Aliefendić u statusu na Facebooku kritikovao je rukovodstvo SDP-a zbog kandidature Vojina Mijatovića za ministra unutrašnjih poslova FBiH te koalicije osmorke i HDZ-a BiH.

Aliefendić je kritikovao SDP što je Vojin Mijatović njihov kandidat za ministra policije, a poslao je i ratnohuškačku poruku.

"Strašno razočaran"

 - Ako su to tvoji i SDP dometi, strašno sam razočaran i zabrinut za sveukupnu sigurnost Bosne i Hercegovine. Zato, u nedostatku povjerenja u kadrovske i sigurnosne politike nove koalicije HNS i osmorke potpomognute iz Banje Luke u liku Vojina Mijatovića, borcima i građanima preostaje da se individualno organizuju kao i devedesetih. Teško će u Bosni i Hercegovini svanuti dan uz pristup naivne i neodgovorne politike osmorke ili muslimanske reprezentacije - napisao je između ostalog Aliefendić.

Istakao je i to da je “Vojinu sa državljanstvom Srbije prepustiti sigurnosni sektor, kreiranje politika i upravljanje sigurnosnim izazovima u vremenu nikad lošije globalne sigurnosne krize je kao da lisici povjerite čuvanje kokošinjca.”


Almedin Aliefendić: Status u kojem poziva na "samoorganizaciju". Facebook

Imena ministara

Podsjećamo, iz HDZ-a BiH-HNS bi Toni Kreljević bi trebao biti ministar finansija i potpredsjednik Vlade, Vedran Škobić ministar pravde, a Sanja Vlaisavljević ministrica kulture i sporta. Na čelu Ministarstva zdravstva trebao bi biti Milenko Bevanda, Željko Nedić je predložen za ministra prostornog uređenja, a listu zaključuje Andrijana Katić kao ministrica prometa i komunikacije FBiH.

Osmorka je predložila Vojina Mijatovića za ministra policije, Nerina Dizdara za izbjeglice, dok su novi ministri SDP-a Vedran Lakić i Almin Hopovac. Hasan Handžić trebao biti ministar za boračka pitanja u ime Stranke za BiH.

Adis Bubalo bi u ime ove stranke trebao voditi resor industrije i energetike.

Anel Kljako je kandidat za ministra trgovine u ime Narodnog evropskog saveza.

Zuhad Porčić nominiran je u ime ove stranke za federalnog ministra poljoprivrede.

Nakon značajnog opiranja, Adnan Delić, istaknuti kadar Naroda i Pravde, pristao je da bude ministar za socijalna pitanja Federacije.

Nasiha Pozder u ime Naše stranke kandidatkinja je za ministricu okoliša.

Brojne su reakcije na listu predloženih kandidata, a posebno na predložene Vlaisavljević i Mijatovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.