IZAZVALA BURNE REAKCIJE

Sanja Vlaisavljević za "Avaz": Ohrabrujem ovih par nesretnika iz Sarajeva da nastave pisati

Ja ih ohrabrujem da budu još agresivniji, da pišu još jače, još upečatljivije, uvjerljivije, možda uvjere i malo širi krug osim njih desetak, navodi

Sanja Vlaisavljević. Screenshot

29.3.2023

Nakon što je HDZ objavio prijedloge ministara u Vladi FBiH jedno ime je izazvalo burne reakcije. 

Naime, za ministricu kulture i sporta FBiH predložena je Sanja Vlaisavljević, zbog čega reakcije na društvenim mrežama ne jenjavaju.

Naprasno se dijeli i prilog RTRS-a naslova „Kakve poruke Sarajevo šalje protjerivanjem novogodišnjih obilježja i ratnim simbolima?“ u kojem je Vlaisavljević, između ostalog, kazala da se FBiH širi sarajevska pandemija protjerivanja novogodišnjih obilježja i hrišćanskih vjerskih simbola, jer nisu dio tradicije Bošnjaka.

Kontaktirali smo Sanju Vlaisavljević i pitali je za komentar povodom reakcija koje je prijedlog njenog imenovanja izazvao.

- Veoma mi je drago što je moj prijedlog imenovanja izazvao rekacije, posebno se radujem svim onim brojnim pozitivnim reakcijama koje stižu iz BiH, a ovih par nesretnika u Sarajevu koji se javljaju i daju komentare, izlažu svoja razmišljanja ću prepustiti njima i neka oni i dalje pišu sve ovo što su i do sada pisali. Ja ih ohrabrujem da budu još agresivniji, da pišu još jače, još upečatljivije, uvjerljivije, možda uvjere i malo širi krug osim njih desetak koji to između sebe razmjenjuju – rekla nam je Vlaisavljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.