SINDIKAT POLICAJACA

Dragan Krvavac o povećanju plata policiji i vojnicima: Svako povećanje je dobro došlo

Ne znam zašto se čekalo ovako dugo da se vratimo na nivo kakav smo imali prije 14 godina, jer to treba pitati one prije mene, ističe Krvavac

Krvavac: Ovo je prvo povećanje u jednom minornom iznosu. Printscreen

Piše: Eldar Abaz

29.3.2023


Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH usvojili su izmjene Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH po hitnom postupku, a da bi stupile na snagu morat će ih sutra potvrditi i delegati u Domu naroda PSBiH.

Ovim izmjena će doći do povećanja plaća državnim službenicima, vojnicima, policajcima i svima onim koji imaju manje koeficijente. 

Minoran iznos

Ovu izmjenu za portal "Avaza" komentirao je Dragan Krvavac, predsjednik Saveza sindikata policijskih organa u BiH, koji je istakao da pozdravlja odluku, s obzirom da je to prva takva nakon 2008. godine. 

- Ovo je prvo povećanje u jednom minornom iznosu, ali vrlo dobro znate koliko su standardi života rasli od 2008. godine, a sada se evo desilo da je za nekih 12 posto povećana plata - navodi Krvavac za "Avaz". 

Standardi 2008. i danas

Osvrnuo se i na to šta je razlog čekanja ovako dugo na povećanje, te je kazao da prijašnji ljudi koji su bili na čelu Sindikata su pokazali sav čemer i jad, kako bi sebi uzdigli. 

- Ne znam zašto se čekalo ovako dugo da se vratimo na nivo kakav smo imali prije 14 godina, jer to treba pitati one prije mene - ističe Krvavac. 

Za kraj je rekao i to da je nemoguće porediti standarde 2008. godine sa današnjim, ali da je svako povećanje dobro došlo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.