ODGOVOR NA UPIT

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove za "Avaz": Dio objekta "Vatra" zapečaćen

Postupajući inspektor je pristupio osiguranju prinudnog izvršenja navedene upravne mjere

Objekat "Vatra". Avaz

31.3.2023

U sarajevskoj ulici Ferhadija jutros je zapečaćen ugostiteljski objekat „Vatra“.

Kako je rečeno iz Federalne uprave za inpekcijske poslove za portal „Avaza“, u postupku inspekcijskog nadzora koji je temeljem Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH („Službene novine FBiH“, broj: 2/06, 72/07, 32/08, 4/10, 13/10 i 45/10) provodio federalni građevinski inspektor, subjektu nadzora „Vatra“ d.o.o. Sarajevo je, zbog neposjedovanja odobrenja za upotrebu, izrečeno rješenje kojim je naložena upravna mjera obustavljanja upotrebe dograđenog dijela poslovnog prostora u ulici Ferhadija broj 4.


S obzirom da subjekt nadzora u predviđenim rokovima nije postupio po rješenju i izvršio naloženu upravnu mjeru, postupajući inspektor je, u skladu sa Zakonom o inspekcijama FBiH („Službene novine FBiH“, broj: 73/14) i Zakonom o upravnom postupku FBiH („Službene novine FBiH“, broj: 2/98 i 48/99), pristupio osiguranju prinudnog izvršenja navedene upravne mjere, odgovor je na naš upit.

Dodaju da uz kooperativan pristup predstavnika subjekta nadzora, dograđeni dio objekta (bašta), odnosno dio objekta u unutrašnjem dijelu dograđenog dijela poslovnog objekta za koju investitor nije pribavio potrebna odobrenja nadležnih institucija, zapečaćen je od strane postupajućeg federalnog građevinskog inspektora na dan 30.3.2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.