BIVŠI REISU-L-ULEMA

Cerić postavio šest pitanja Konakoviću, Efendiću, Ogreševiću i Kasumoviću

Vjerujete li, zaista, da će vaša rasklimana koalicijska vlast na nivou bosanske države i entiteta "Federacije" spasiti Bosnu, navodi Cerić

Mustafa Cerić. Printscreen

H. J. I.

1.4.2023

Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini komentirao je aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

- Bošnjaci, hej, izgubljenici, gdje ste vi?

Nema vas, nema vas u Bosni (i Hercegovini) tamo gdje vas treba biti, već vas ima nešto malo tamo gdje ste u manjini zbog genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, gdje vam se na kašikici dijeli milostinja, a tamo gdje ste u većini ima vas mnogo, ali stojite i čekate pred manjinom da saznate da za vas nema mjesta u vlasati s njima zato što vam ne valja ni vjera ni nacija ni država.

"Prkosni Bosanci od sna"

Bošnjaci moji,

(T)ko vam je kriv što imate Sejdu Bajramovića, koji je prodao državu, naciju i vjeru za dinar, koji je izgubio pamet pa ne umije ništa drugo osim da klima glavom pred nositeljima i nasljednicima genocida i udruženog zločinačkog poduhvata nad autohtonim dobrim Bošnjanima, kršnim Bošnjacima i prkosnim Bosancima od sna.

(T)ko vam je kriv što ste izdali Bogića Bogićevaića pa sada nemate nikoga (t)ko ima srce bosanskog junaka da jasno i glasno kaže "NE" Coups d'État, da klikne iz sveg glasa "NE" "državnom udaru", da vikne da se do neba čuje "NE" karađorđevoskoj (Milošević-Tuđman) podjeli Bosne na račun autohtonog bosanskog življa.

(T)ko vam je kriv što ne shvaćate pa šutite da ovdje nije riječ o onima kojima se, djelomično s pravom zbog aljkavosti i neopreznosti oduzima vlast, već da je ovdje riječ o onima kojima se zbog agresivne politike daje vlast kako bi nastavili njegovati naslijeđe genocida i udruženog zločinačkog poduhvata protiv većinskog autohtonog bošnjačkog/bosanskog naroda.

Genocidni pir čišćenja BiH

Njima - negatorima genocida i udruženog zločinačkog poduhvata - Sejdo Bajramović od Bosne daje drenovi štap u ruke kako bi dovršili započeti genocidni pir čišćenja Bosne od bosanskog heretičkog smeća kako bi se Herr Kristijan Šmit (Christian Schmidt) mogao slavodobitno vratiti u svoj Obernzenn u Bavariji sa ordenom španskog kralja Ferdinanda, kojem je bosanski Seido Bajramović predao ključeve od krdobskog Sarajeva, čime se završava hrvatsko-katolička rekonkvista Bosne u slavu velike katoličke Hrvatske.

U nedjelju (02. aprila, 2023) u Crnoj Gori se održavaju predsjednički izbori. Izgledno je da će pobijediti srpska hegemonistička opcija, koja nam budi ružna sjećanja iz devedesetih prošlog stoljeća, kada je došlo do udruženog zločinačkog srpsko-crnogorskog jedinstva protiv Bosne i Bošnjaka. Jer, ujedinjeno srpsko-crnogorsko krvavo zlo (istraga poturica) uvijek je počinjalo iz Crne Gore. Obojica – Milošević i Karadžić – su iz Crne Gore. Ako se k tome doda Zorana Milanovića poduhvat hrvatske katoličke rekonkviste, čiji izvođač je dokazani antibosanski dragon Dragan Čović, onda je svima u Bosni jasno šta to znači.

Nikšić i Forto izgubljeni slučajevi

Nisam vas dosada prozivao, ali danas vas, u lijepom Ramazanu, moram prozvati imenom i prezimenom: Elmedine Konakoviću, Semire Efendiću, Nermine Ogreševiću i Fuade Kasumoviću (Nermin Nikšić i Edin Forto su izgubljeni slučajevi) da vas pitam onako ljudski, bratski i bosanski jer još uvijek vjerujem da imate dobre namjere. No, ne zaboravite: - Put do Džehennema popločan je dobrim namjerama.

Da vas pitam:

- Misliti li, zaista, da ste vi - podijeljeni ličnim interesima, ali ujedinjeni u pohlepi za vlašću - pametniji, sposobniji, lukaviji i vještiji od rahmetli Alije naspram srpsko-hrvatskog udruženog antibosanskog poduhvata o podjeli Bosne? Ja mislim da niste.

- Shvaćate li da vas čeka neminovan Čovićev (čitaj zagrebački) zahtjev da u ime Bošnjaka potpišete reinkarnaciju "Hrvatske Republike Herceg-Bosne", koju je Franjo Tuđman svojim potpisom ukinuo zahvaljujući Alijinoj političkoj mudrosti i vještini? Ja mislim da vi, zbog svoje naivnosti i pohlepe, to ne shvaćate!

- Pitate li se ovih dana kako će te hodati Bosnom i Sarajevom nakon što vam bude jasno da je Kristijan Šmit došao u Bosnu da preuzme ključeve grada Sarajeva od Seida Bajramovića kao što su španski kralj Ferdinand i španska kraljica Izabela preuzeli ključeve od grada Kordobe? Ja mislim da vi niste svjesni toga. Dakako, bit će nam svima kasno kad vi to shvatite i kad budete plakali kao žene za onim što ste morali braniti kao muškarci!

Rasklimana koalicijska vlast

- Uz sve opravdane i neopravdane primjedbe na dosadašnju dominantnu vlast SDA-a, vjerujete li, zaista, da će vaša rasklimana koalicijska vlast na nivou bosanske države i entiteta "Federacije" spasiti Bosnu od Dodikovog iredentizma i Čovićevog aparthejda bez strateški osmišljenog ujedinjenog bosanskog fronta protive antibosanske politike iz Beograda i Zagreba? Ja mislim da neće!

- Vidite li vi da ste podobni za takozvanu međunarodnu zajednicu samo zato što se ne protivite već viđenoj politici međunarodne zajednice koja je gledala 1.425 dana okupaciju Sarajeva i koja je dopustila da se u proklamovanoj "zaštićenoj zoni" Srebrenica od strane Vijeća sigurnosti UN-a dogodi genocida nad Bošnjacima – muslimanima? Ja mislim da vi to ne vidite!

Ustupci HDZ-u i SNSD-u

- Jeste li svjesni da vi svojim podaničkim ustupcima Čovićevom HDZ-u i Dodikovom SNSD-u rizikujete da naša zemlja definitivno izgubi svoj građanski identitet a naš narod da izgubi svoje legitimno mjesto pod bosanskim suncem? Ja mislim da vi niste svjesni toga!

Allahu Svemogući, osnaži nas u ovom mubarek mjesecu Ramazana voljom i snagom da budemo i ostanemo na Pravom putu Tvog hidajeta i Tvog rizaluka! Amin!

Allahu Sveznajući, pouči nas da znademo razlikovati istinu od laži i pravu riječ od riječi podvale! Amin!

Allahu Milostivi, omili nam riječ tawḥīda na puto do spasa na Ahiretu i tawḥīd riječi na putu do uspjeha na Dunjaluku! Amin - napisao je Cerić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.