ILEGALNI MIGRANT

Iz BiH protjeran još jedan državljanin Bangladeša

Prisilno udaljenje realizovano je komercijalnim letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo u skladu sa EU standardima i procedurama

Protjeran državljanin Bangladeša. SPS BiH

A. K.

5.4.2023

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine prisilno je udaljila ilegalnog migranta u Bangladeš. Inače, ovo je treće po redu prisilno udaljenje državljana Bangladeša koje je Služba realizovala, saopćeno je iz SPS-a BiH.

Napominju da je Služba za poslove sa strancima ostvarila vrlo uspješnu saradnju s vlastima Bangladeša, te je današnje prisilno udaljenje provedeno očekivano dobro.

- Navedena osoba je bila smještena pod nadzor u Imigracioni centar Službe, a prisilno udaljenje realizovano je komercijalnim letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo u skladu sa EU standardima i procedurama. Službenici osiguranja i pratnje Službe za poslove sa strancima navedenu osobu će pratiti do zemlje porijekla - saopćili su iz SPS-a.

Služba za poslove sa strancima, dodaju, još jednom je potvrdila spremnost i opredijeljenost za što efikasnije upravljanje migracijskim procesima u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.