BIVŠI MINISTAR U VLADI RS

Dragan Lukač ima novi posao

Dragan Lukač je bio ministar unutrašnjih poslova RS u dva mandata, u periodu od 2014. do 2022. godine

Dragan Lukač. Dejan Rakita / PIXSELL

S. S.

9.4.2023

Bivši ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač novi je predsjednik Upravnog odbora kompanije Tehnički remont Bratunac (TRB).

Generalni direktor i vlasnik kompanije TRB Slavenko Ristić potvrdio je ovu informaciju za Mondo.

- Gospodin Lukač je na tom mjestu već više od mjesec dana. Riječ je o čovjeku koji je prijatelj naše kompanije od prvog dana, koji ima veliki ugled kao ratni heroj i ministar - kaže Ristić.

Zamijenio ga Karan

Ristić je još dodao da je Lukač u TRB-u angažovan kao neko ko je, prema njegovom mišljenju, pokazao dosljednost u izvršavanju svojih zadataka i nacionalni interes uvijek stavljao na prvo mjesto.

Dragan Lukač je bio ministar unutrašnjih poslova RS u dva mandata, u periodu od 2014. do 2022. godine. Na tom mjestu zamijenio ga je Siniša Karan.

Tehnički remont Bratunac je kompanija koja se bavi proizvodnjom i trgovinom naoružanjem i neborbenim sredstavima.

Imaju i mašinu za deminiranje

TRB godinama ima dobru poslovnu saradnju sa MUP-om RS, koji u svom sastavu već nekoliko godina koristi njihova vozila ''Despot'', a od prošle godine MUP i firma iz Bratunca zajedno su razvili taktičko vozilo "Vihor".

Osim ova dva vozila TRB u svom arsenalu ima i mašinu za deminiranje MH-17, poluautomatski pištolj RS-9 "Vampir", proizvode i municiju, radarske sisteme, upaljače za mine, granate i rakete, različite senzore i elektronske sisteme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.