INCIDENT IZ 2019. GODINE

Stanivuković na sudu rekao da ne traži novac od Lukača zbog šamara u NSRS

Istakao je da ostaje istrajan u zahtjevu da se utvrdi odgovornost i da Lukač dobije adekvatnu sankciju

Stanivuković: Ne traži odštetu. Screenshot / Facebook

E. Ć.

3.2.2023

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković rekao je u Osnovnom sudu u Banjoj Luci da neće tražiti finansijsku nadoknadu ukoliko za napad na njega bude osuđen Dragan Lukač.

Stanivuković kaže da je tražio da institucije rade svoj posao, a da je podizanje optužnice protiv Lukača dokaz da je istina na njegovoj strani.

- Ne želim da govorim o sebi i da se predstavljam kao žrtva, iako je to bio težak period i za mene i moju porodicu koja je sve gledala. To je breme koje ja nosim. 

Ovo nije priča o meni i pomalo se osjećam nelagodno sa aspekta da sudovi rade svoj posao kada se radi o gradonačelniku, pa želim da podsjetim da su u ladicama u tužilaštvima predmeti nerasvjetljenih ubistava, aferama visoke korupcije i kriminala, o aferi "kiseonik" i o mnogi drugi o kojima i ja čekam pravdu i istinu – rekao je Stanivuković.

Istakao je da ostaje istrajan u zahtjevu da se utvrdi odgovornost i da Lukač dobije adekvatnu sankciju, te da ne traži materijalnu odštetu. 

Podsjetimo, optužnica Lukača tereti za ugrožavanje sigurnosti i tjelesnu povredu. U optužnici se navodi da se 23. decembra 2019. godine oko 22 sata u Banjoj Luci, u zgradi Narodne skupštine RS, održavala deveta posebna sjednica.

Na toj sjednici Lukač je pozvao Stanivukovića da dođe do njega.

- Kada mu je oštećeni prišao, uputio mu je riječi: "Još jednom, još jednom, majmune", nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u lice.

Na taj način mu je nanio povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne - piše u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.