NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: SAD i EU poručile da Dodik mora stati

Uznemirujuća prepiska korona pacijenata iz Respiratornog centra

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

12.4.2023

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: SAD i EU poručile da Dodik mora stati.

Nakon novih prijetnji Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, secesijom i najave da će prekinuti svaku saradnju s NATO-om Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Delegacija Evropske unije i Ured visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) imali su jasne poruke za njega.

Uznemirujuća prepiska korona pacijenata iz Respiratornog centra: „Od onog malinara instrumenti redovno ubijaju ljude“. Prije tačno dvije godine javnost su uzdrmala pisma anesteziologa iz KCUS-a koji su upozoravali javnost da su posljedice korištenja “malina respiratora” na pacijentima fatalne.

Izuzeta obimna dokumentacija o korištenju „malina respiratora“ u KCUS-u. Tužilaštvo Kantona Sarajevo nadležno je za istragu u slučaju korištenja „malina respiratora“ u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (UNSA). Na njihovu neefikasnost ukazali su i anesteziolozi iz ove zdravstvene institucije.

Komentar dana pod nazivom " SDA prije života" napisala je Nerma Ajnadžić.

Poslanik Bundestaga Josip Juratović za „Avaz“: SDA i DF stalno „kopaju“ protiv sistema.

Ličnost dana je Jusuf Nurkić: Dobra sezona.

Procurili tajni dokumenti u kojima piše da je El-Sisi radio Amerikancima iza leđa: Egipat planirao naoružati Rusiju.

Upitna sezona malina. Hladnjače pune, a nije naplaćeno ni za prošlogodišnje plodove.

Hatidža Džombić-Mahmutović iz Firence za “Avaz”: Post je za organizam kao operacija bez noža.

Direktor GRAS-a Senad Mujagić za „Avaz“: U našim vozilima nema lažnih revizora, informacija nije tačna. Građane glavnog grada BiH zabrinula je vijest da su se u GRAS-ovim vozilima pojavili lažni revizori.

Nakon što je upozorio na zagađenje rijeke Neretve pretučen pred očima svoje dvogodišnje kćerke. Aktivista i administrator Facebook grupe “Konjic, jučer, danas, sutra” Isa Džino iz Konjica, koji se bori za zaštitu okoliša, brutalno je pretučen nakon objava o zagađenju Neretve i Jablaničkog jezera.

Selma Droce, pjevačica grupe „Divanhana“, za „Avaz“: Nominacija za najbolju grupu znak je da smo na pravom putu. Za to je zaslužan album „Zavrzlama“, koji su objavili početkom 2022., nakon dvije godine pauze.

Na stranama Sporta čitajte koji su to novi trendovi. Vještačka inteligencija izabrala najbolje u NBA. Također, večeras su na programu dvije utakmice Lige prvaka Real i Čelzi u Madridu, Milančeka Napoli na San Siru.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.