IZBIO DANAS OKO 16 SATI

Lokaliziran požar na kuli u Starom gradu u Velikoj Kladuši

S obzirom da je jaka kiša zahvatila područje Velike Kladuše sumnja se da udar groma izazvao požar

Na teren stižu i vatrogasci iz Cazina. Cazin.net

H. J. I.

14.4.2023

Oko 16 sati buknuo je požar na jednoj od kula u Starom gradu u Velikoj Kladuši, a sve raspoložive vatrogasne jedinice upućene na lice mjesta su lokalizovale vatrenu stihiju. Na svu sreću nije bilo žrtava.

Požar se nije proširio na ostatak Starog grada pa su ostali sačuvani restoran i sobe za smještaj. Vatrogascima stiže i pomoć iz Cazina koji će pokušati spriječiti eventualno širenje vatre.

- Barem to, nikoga nije bilo u tom dijelu Starog grada u trenutku izbijanja požara. Svi raspoloživi vatrogasci i vozila su na terenu i za sada uspijevaju kontrolirati situaciju, odnosno ne dozvoljavaju širenje na druge dijelove Starog grada. Pristižu nam i vatrogasci iz Cazina, Pećigrada i Vojnića, tako da se nadamo da će požar brzo biti potpuno ugašen. Materijalna šteta na kuli je ogromna, to je već sada sasvim jasno - izjavio je Senad Šehić iz Civilne zaštite Općine Velika Kladuša.

Do požara je došlo kada se zapalila drvena konstrukcija, koja se kasnije i urušila.

Tačan uzrok požara odnosno šta je uzrokovalo zapaljenje nije poznat. S obzirom da je jaka kiša zahvatila područje Velike Kladuše sumnja se da udar groma izazvao požar.

Iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona također je potvrđeno i da su policijski timovi već na mjestu događaja, te kako će se uviđajnim radnjama pristupiti nakon što vatrogasci u potpunosti ugase požar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.