AKCIJA "GAME"

Akcija FUP-a u Mostaru: Uhapšene dvije osobe, pronađeni novac, pištolji, puška, municija...

Uhapšeni su D. Ć. (1981.) i S. L. (1980.), obje osobe iz Mostara

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S. S.

18.4.2023

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, jučer su realizovali operativno-taktičku akciju "Game" zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela lihvarstvo iz člana 298. stav 3. i krivičnog djela iznuda iz člana 295. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode lica D.Ć. (1981.) i S.L. (1980.) oba iz Mostara. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju spomenuta lice koriste, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina municije, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Navedena lice se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tokom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju, od oštećene osobe zahtijevali da im predaje određene novčane iznose.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.