OPET PAUZA

Na red došla dodjela priznanja Kantona Sarajevo: Predloženi Mustafa ef. Cerić, muftija Zukorlić, Hasan Čengić, Lana Pudar...

Zastupnik Damir Marjanović (Za nove generacije) pitao je koji su to kriteriji kojima su utvrđena ova imena za dodjelu priznanja

Predsjedavajući Okerić pročitao imena, uslijedila pauza. Avaz

E. T.

19.4.2023

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo nastavili su zasjedanje, a na red je došla tačka dnevnog reda "Verifikacija odluka Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo za 2022. godinu".

Nakon što je predsjedavajući Skupštine KS Edo Okerić (NiP) pročitao imena predloženih, uslijedila je diskusija. 

Segmedina Srna

- Diego Enrike Aria Saliseti da se proglasi počasnim građaninom KS zbog izuzetnih zasluga o širenju istine u vrijeme dešavanja agresije na BiH. Ivica Kostelić, zbog zasluge promocije KS. 

Da se plaketa Kantona Sarajevo dodijeli sljedećim osobama: prof. dr. Halimi Resić, Lani Pudar, Mustafi ef. Ceriću. 

Kolektivima: Udruženju boraca maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata, kompaniji "Atlantic Argeta" d.o.o. Sarajevo, Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa posebnim potrebama "Colibri", GSS-u KS, te da se posthumno plaketa KS dodijeli muftiji Muameru Zukorliću, Segmedini Srna Bajramović, Hasanu Čengiću, Saši Petroviću, Dušanu Toholju, Midhatu Ridžanoviću - pročitao je Okerić. 

Koji su kriteriji

Zastupnik Damir Marjanović (Za nove generacije) pitao je koji su to kriteriji kojima su utvrđena ova imena za dodjelu priznanja i koliko je kandidata za priznanja bilo predloženo. Irfan Čengić (SDP) je tražio da se svako priznanje dodjeljuje pojedinačno, a da se ne ide na objedinjeno glasanje. 

- O svim aktima glasamo odvojeno. Trebalo bi donijeti zaključak da se glasa objedinjeno - rekao je Čengić. 

Nakon javljanja Muamera Bandića (SBiH), uslijedila je pauza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.