BANJA LUKA

Osmanagić održao predavanje: Među gostima bili Novak Đoković i Draško Stanivuković

U Banjoj Luci sam boravio i na turniru da pružim podršku našim Noletu i Džumiju, ali sam održao i jako uspješno predavanje, rekao nam je Osmanagić

Predavanje Osmanagića u Banjoj Luci. Avaz

N. Sm.

21.4.2023

Dva velika prijatelja, Semir Osmanagić pronalazač bosanskih piramida i najbolji teniser i sportista svijeta Novak Đoković, ovoga puta su se sreli izvan Visokog, u Banjoj Luci, gdje se održava teniski ATP turnir, ali i gdje je u četvrtak izuzetno uspješno predavanje održao Osmanagić. 

– U Banjoj Luci sam boravio i na turniru da pružim podršku našim Noletu i Džumiju, ali sam održao i jako uspješno predavanje koje je još ranije bilo dogovoreno. Ono što bih zaista istaknuo jeste dobrodošlica na koju sam naišao u Banjoj Luci zajedno sa svojom suprugom, jer su nas ljudi zaustavljali na ulici, u prolazu, fotografisali se s nama i upućivali čestitke za sve što radimo u Visokom. – kazao je Osmanagić za "Avaz". 

A na predavanju se skupilo više od 300 ljudi, dok ih je veliki broj nažalost ostao vani i nije imao mjesto u sali gdje je održano predavanje. 

Osmanagić je tokom trosatne prezentacije govorio o hronologiji otkrića na bosanskim piramidama, naučnim, arheološkim i energetskim argumentima, a prikazao je svjetske piramide i zablude u kojima elite drže svjetsku javnost. Poslane su i divne poruke istine, prijateljstva, saradnje i komunikacije među našim ljudima, a posebni gosti na predavanju su bili gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković koji je poželio dobrodošlicu Osmanagiću i najavio svoju posjetu bosanskim piramidama, kao i Novak Đoković sa porodicom koji se i zahvalio na svemu što Osmanagić radi, te još jednom ponovio kako je projekat istraživanja bosanskih piramida ujedinio kompletan region.

Predavanje je završeno ogromnim ovacijama za dr. Osmanagića, ali i specijalnog gosta predavanja Novaka Đokovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.