LIDER BHI-KF

Kasumović: Održat ćemo hitnu sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluku o izlasku iz koalicije u ZDK

Za SDA, SDP, DF i HDZ se ispostavilo da su nova koaliciona većina u Skupštini ZDK, rekao je

Fuad Kasumović. Armin Durgut / Pixsell

S. S.

25.4.2023


Lider BHI-KF i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović objavio je na društvenim mrežama da su SDA, SDP, DF i HDZ glasali zajedno za Izvještaj o finansijskoj reviziji ZZO ZDK, na čijem čelu je zastupnik u Skupštini ZDK, te da će ova stranka održati hitnu sjednicu na kojoj će donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

- Iako su svoje izborne kampanje zasnivale na pričama o otkrivanju i osudi kriminala, SDA, SDP, DF i HDZ, za koje se ispostavilo da su nova koaliciona većina u Skupštini ZDK, podržale su danas Izvještaj o finansijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, na čijem je čelu Omer Škaljo, a koji, kako cjelokupna javnost zna, obiluje brojnim nepravilnostima i nezakonitostima.

Na ovaj način ove stranke su i same potvrdile da učestvuju u prikrivanju tih nezakonitosti.

Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad neće biti dio većine koja obmanjuje javnost i održat će hitnu sjednicu na kojoj ćemo donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

Zahvaljujem se strankama Narod i pravda, Naša stranka, kao i zastupnici Almini Sivić, koje su održale zakletvu datu prilikom konstituisanja novog saziva Skupštine ZDK i koje će svoje djelovanje nastaviti za dobrobit zajednice i svih građana u ZDK - naveo je Kasumović.

Fuad Kasumović. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.