VISOKI DUŽNOSNICI

Krišto sutra u Neumu na otvaranju Energetskog samita 2023 u BiH

Samit će okupiti visoke zvaničnike izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, ambasadore SAD, Velike Britanije, Njemačke, Češke, UN-a i EU

Borjana Krišto. N. Šaljić

FENA

25.4.2023

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto obratit će se u srijedu u Neumu na otvaranju Energetskog samita 2023 u Bosni i Hercegovini.

Samit će okupiti visoke zvaničnike izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, ambasadore SAD, Velike Britanije, Njemačke, Češke, UN-a i EU u Bosni i Hercegovini te stručnjake iz područja energetike i poslovne subjekte koji će kroz sedam tematskih panela, radionice te prezentacije aktuelnih projekata razgovarati o najaktuelnijim energetskim pitanjima u BiH.

Organizatori samita su Vlada Sjedinjenih Američkih Država, putem Projekta asistencije energetskom sektoru Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID EPA), Britanska ambasada u Sarajevu, Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Savezne vlade Njemačke, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo vanjskih poslova Češke Republike.

Energetski samit u Bosni i Hercegovini 2023 organizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energetiku RS i Regulatorne komisije za energiju FBIH.

Na marginama samita u Neumu predsjedateljica Krišto će se sastati s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovinin Majklom Marfijem (Michael Murphy), najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.