SAOPĆENJE

KO SDP ZDK: Nije tačno da postoji nova većina, umjesto konflikta okrenimo se rješavanju problema

zvještaj revizije iz 2020. godine Zavoda zdravstvenog osiguranja je nebitan sa ove vremenske distance i isti je trebao razmatrati raniji saziv

Skupština ZDK. Naša riječ

S. S.

26.4.2023

Kantonalni odbor SDP-a ZDK tvrdi da su nakon posljednje sjednice Skupštine ZDK se iznijele brojne dezinformacije u javnosti.

- Prvo, Izvještaj revizije iz 2020. godine Zavoda zdravstvenog osiguranja je nebitan sa ove vremenske distance i isti je trebao razmatrati raniji saziv Skupštine ZDK. Zapravo, prošla je i druga revizija koja je potvrdila da su uvažene primjedbe ranije revizije. Praksa je da se Izvještaji revizije primaju k znanju, što je većina zastupnika u Skupštini i uradila. U Reviziji o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2020. je dato mišljenje sa rezervom. Skupština je primajući takvo mišljenje k znanju potvrdilo mišljenje Revizije i složilo se sa tim da su uočene nepravilnosti u radu Zavoda za 2020.

Drugo, sa čime treba upoznati javnost je činjenica da je Izvještaj o finansijskom poslovanju Zavoda za 2022.godinu prihvaćen od strane UO čiji je predsjednik upravo kadar Kasumovićeve BHI, da je prošao Vladu, da je usvojen od strane dvije skupštinske komisije i da je na kraju krajeva pozitivan.

Kada je u pitanju SDP ZDK mi ćemo i dalje poštovati sve što se usaglasimo, za ostalo ćemo imati svoj stav, kao i u ovom slučaju. Optužbe gospodina Kasumovića da postoji nova većina u Skupštini ZDK su netačne, te pozivamo sve političke aktere da umjesto stanja konflikta i nepotrebnih sukoba, zajednički se okrenemo rješavanju životnih problema građana ZDK, za što smo i dobili povjerenje istih. Interesi građana ZDK trebaju biti ispred pojedinih ličnih sukoba i vođenja privatnih ratova.

Dodajmo i to da je današnja najava Miralema Galijaševića, predsjednik KO SDA, o intenziviranju razgovora s partnerima o novoj koaliciji u ZDK, samo želja i predstavlja istu onu priču koju je dotični iznosio u javnost i prilikom formiranje većine u Skupštini ZDK nakon održanih izbora – navodi se u saošćenju KO SDP-a ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.