OS BIH

U Pazariću promoviran 10. naraštaj dočasnika OS BiH

Ukupno 54 vojnika, među kojima je i sedam žena, u Pazariću je završilo dočasnički tečaj rukovoditelja materijalnih sredstava

Sa današnje promocije. Fena

FENA

28.4.2023

U prisustvu ministra obrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza i načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general-pukovnika Senada Mašovića, danas je u Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva obuke i doktrine OS BiH u Pazariću svečano promoviran 10. naraštaj dočasnika OS BiH.

Ukupno 54 vojnika, među kojima je i sedam žena, u Pazariću je završilo dočasnički tečaj rukovoditelja materijalnih sredstava, nakon što su za dočasničku obuku odabrani po preporuci svojih zapovjednika.

U nazočnosti njihovih obitelji, nakon polaganja svečane prisege, uz osobne čestitke ministra Heleza, generala Mašovića i pomoćnika ministra obrane BiH Seada Muratovića, dodijeljen im je prvi dočasnički čin narednika (vodnika). Najbolja u naraštaju bila je narednik Vesna Railić.

U prigodnom obraćanju, ministra Helez je čestitao novim dočasnicima i njihovim obiteljima te istaknuo da se provođenje iz postojećeg vojničkog sastava u dočasnike, putem preporuka zapovjednika, vlastitim sustavom selekcije i obuke, pokazalo kao učinkovit način podmlađivanja dočasničkog kadra.

- Vi ste dokaz da su pripadnici OS BiH spremni za izvršavanje svih dodijeljenih im misija i zadaća, da uvijek možemo više i bolje te da se ne treba plašiti novih početaka - rekao je ministar Helez.

Imate, dodao je on, obvezu da istim entuzijazmom nastavite na svojim prvim dužnostima u svojim postrojbama, da nesebično primijenite sva stečena znanja, budete osobni primjer, stvarni vođa i uzor.

General Mašović je novim dočasnicima zaželio da svojim zalaganjem i dalje nastave s predanim i profesionalnim radom, pa i da svoju karijeru dalje nastave u činu časnika OS BiH.

- Vi ste dokaz da se u Oružanim snagama BiH cijeni znanje, vještina, profesionalizam i uporan rad u zakonskim okvirima. Na tim načelima nastavite i na dočasničkim dužnostima te ponovno dokažite da su pripadnici BiH najbolji dio bosanskohercegovačkog društva - rekao je general Senad Mašović.

Nove dočasnike i njihove obitelji prigodnim je govorom pozdravio i zapovjednik Središta za temeljnu obuku OS BiH pukovnik Alem Kaplan - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.