PREMIJER HRVATSKE

Andrej Plenković u dvodnevnoj posjeti BiH: Sutra stiže u Mostar

Plenković će održati sastanke sa Borjanom Krišto i Draganom Čovićem

Andrej Plenković. Fena

FENA

30.4.2023

Premijer Hrvatske Andrej Plenković boravit će u dvodnevnoj posjeti Mostaru 1. i 2. maja. Plenković dolazi u Mostar povodom 24. Međunarodnog sajma gospodarstva, objavila je hrvatska Vlada.

Brojni sastanci

Tokom boravka u Mostaru sastat će se s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Draganom Čovićem te mostarsko-duvanjskim biskupom Petrom Palićem.

Hrvatski premijer će boravak u Mostaru početi 1. maja u 17:30 sati susretom s mostarsko-duvanjskim biskupom Petrom Palićem u sjedištu Mostarsko-duvanjske biskupije. Plenković će se potom susresti s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto u 18:15 sati u hotelu ''Mepas''.

Sastanak sa Čovićem u sjedištu HNS-a

Nakon toga, planiran je sastanak Plenkovića i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića. Taj sastanak trebao bi se održati u 19 sati u sjedištu Hrvatskog narodnog sabora BiH.

U utorak, 2. maja Plenković će se obratiti na svečanosti otvaranja 24. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koja počinje u 11 sati, objavila je Vlada Republike Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.