PODRŠKA INSTITUTU

Hurtić: Dodatno intenzivirati proces traženja nestalih

U Bosni i Hercegovini još se traga za 7.628 nestalih osoba

Sa današnjeg sastanka. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice

N. Aj.

5.5.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je održao sastanak s članovima Kolegija direktora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine Mujom Hadžiomerovićem, Nikolom Perišićem i Markom Jurišićem.

Članovi Kolegija upoznali su ministra Hurtića s poteškoćama s kojima se susreću u radu, navodeći da je jedan od problema i nedostatak adekvatne opreme u Institutu za nestale osobe Bosne i Hercegovine. 

Hurtić je dao punu podršku radu ove institucije, ističući važnost unapređenja rada, ali i materijalno-tehničke opremljenosti Instituta, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je rečeno da se u Bosni i Hercegovini još traga za 7.628 nestalih osoba, te da se ovi podaci mijenjaju, s obzirom na to da se svaki dan rade identifikacije, te pronalaze novi posmrtni ostaci. Ministar Hurtić je naglasio da se proces traženja nestalih mora dodatno intenzivirati sve dok se ne pronađe i posljednja žrtva u našoj zemlji.

Članovi Kolegija su zajedno s ministrom usaglasili da će se 30. avgust, Međunarodni dan nestalih osoba, ove godine obilježiti u Brčkom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.