PROMJENE

Blagica Leko nova je ministrica finansija ZHK

Novoimenovana ministrica Blagica Leko do sada je obnašala funkciju savjetnice u Kantonalnom ministarstvu finansija

Blagica Leko. Fena

FENA

8.5.2023

Na hitnoj sjednici Skupštine Zapadnohercegovačkog kantona ZHK Blagica Leko imenovana je novom kantonalnom ministricom finansija.

Kako je ranije rekao predsjednik Skupštine Ivan Jelčić, današnja sjednica hitnog je karaktera jer je dosadašnji ministar finansija ZHK Toni Kraljević dao ostavku zbog prelaska na mjesto federalnog ministra finansija.

Novoimenovana ministrica Blagica Leko do sada je obnašala funkciju savjetnice u Kantonalnom ministarstvu finansija tako da je, smatra Jelčić, upoznata sa samim radom i navedenog ministarstva i Vlade.

Inače, današnji dnevni red sastojao se od dviju tačaka. Prva tačka bila je "Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi", dok je druga podrazumijevala Izbor i imenovanje: a) Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o potvrđivanju Vlade ZHK, koja je usvojena uz jedan glas protiv, te b) prisega ministrice finansija u Vladi. 

Nakon što je novoimenovana ministrica finansija u Vladi ZHK prisegnula na povjerenu joj dužnost, konstatirano je kako je osma sjednica Skupštine ZHK privedena kraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.