PREDSJEDNIK UO

Beus odgovorio Hadžihafizbegoviću: To je jeftini populizam, zna se kako se ostavka podnosi

Ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namjenjen osobnoj samopromociji, naveo je Beus

Beus reagirao na izjavu Hadžihafizbegovića. Avaz

N. Aj.

11.5.2023

Povodom javnog istupa člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Emira Hadžihafizbegovića, u medijima u vezi sa ostavkom na mjesto člana Upravnog odbora i spominjanja imena kolega iz UO, reagirao je predsjednik UO Fondacije za kinematografiju FBiH Antonio Beus.

- Obzirom na prozivku kolege iz Upravnog Odbora Fondacije za kinematografiju FBIH, Emira Hadžihafizbegovića osjećam se obaveznim izreći par fakata:

Ovo je prvi put da komentiram javne prozivke, čija je funkcija samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje svekolikog puka, jednom riječju "jeftini populizam".

Nama, kao profesionalcima rad Fondacije za kinematografiju mora biti primarni interes. Saradnja s Ministarstvom i projekti koje uz potporu Ministarstva realiziramo su okvir našeg djelovanja. Dosadašnjim radom smo to i dokazali. Koliko znam, to su stavovi i aktualne ministrice.

Smatram da Viber ostavka nije ostavka, jer zna se kako se ostavka podnosi. Naglašavam - ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namjenjen osobnoj samopromociji.

Pri tome moramo znati da se ostavka podnosi u trenutku dogovorenog višegodišnjeg, unosnog, poslovnog angažmana u Republici Hrvatskoj.

Dok u Fondaciju za Kinematografiju ne stigne zvanična ostavka, ako je uopće bude, ne namjeravam javno polemizirati na ovu temu - naveo je Beus u svojoj reakciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.