SJEĆANJE NA ŽRTVE

Delegacija Vlade TK prisustvovala obilježavanju godišnjice oslobađanja Vijenca

Zbog toga se danas s dužnim pijetetom moramo prisjetiti onih koji su u ovoj akciji položili živote, kazao je Halilagić

Sa obilježavanja. Tuzlanski kanton

FENA

11.5.2023

Delegacije Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona danas su prisustvovale obilježavanju 29. godišnjice oslobađanja objekta Vijenac, sa kojeg je tokom obrambeno – oslobodilačkog rata ugrožavano stanovništvo Tuzle, Lukavca, Banovića i Zavidovića, saopćilo je Odjeljenje za informisanje Tuzlanskog kantona.

U saopćenju se navodi da je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić istaknuo da je oslobađanje Vijenca bilo prekretnica i na određeni način odredilo i neke događaje koji su uslijedili.

- Zbog toga se danas s dužnim pijetetom moramo prisjetiti onih koji su u ovoj akciji položili živote. Kao i tada, i danas, u ovom teškom političkom momentu, moramo zgusnuti svoje redove, povući linije ispod kojih se ne smije ići u smislu opstojnosti i građenja države Bosne i Hercegovine. Moramo zajedno, bez obzira na našu političku pripadnost i lične interese, stremiti jednom cilju, a to je cjelovita, suverena i jedinstvena Bosna i Hercegovina u kojoj ima mjesta za sve - kazao je tokom današnjeg obilježavanja premijer Halilagić.

Polaganju cvijeća, uz predsjednika Skupštine TK Žarka Vujovića i premijera Halilagića, danas su prisustvovali i ministri za boračka pitanja i trgovine, turizma i saobraćaja Senada Dizdarević i Denis Bećirović, a cvijeće je položeno na spomen obilježju „7 zlatnih ljiljana“ u MZ G. Jaruške i novootvorenom spomen obilježju braniteljima poginulim u oslobađanju Vijenca, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.