SVAKA ČAST

Ovo su hrabri policajci koji su iz vatrene stihije spašavali stare i iznemogle iz Doma u Zenici

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je ponosna što ima ovakve pripadnike

Hrabri policajci. Fena

FENA

26.5.2023

Načelnik Policijske uprave I Mladen Kolak organizovao je prijem za policijske službenike Policijske stanice Centar Ernada Hibića i Emira Pašanbegovića, te policijske službenike Policijske stanice Crkvice Denisa Tomaševića i Avdiju Juhića, koji su 21. maja, zajedno s pripadnicima Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, Službe hitne medicinske pomoći Zenica, Javne ustanove Doma za stara lica i građanima, uspješno evakuisali 75 štićenika doma iz požara i tako pokazali humanu stranu policijskog posla.

Analizirajući postupke hrabrih policijskih službenika, načelnik Policijske uprave je istakao da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja i djelovanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju. Također, naglasio je da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan, te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti, što su prisutne kolege svojim primjerom i potvrdile, saopćeno je iz ZDK.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je ponosna što ima ovakve pripadnike u svojim redovima te smatra da ponašanje i odgovoran pristup navednih policijskih službenika prilikom izvršavanja poslova i zadataka treba da bude primjer profesionalnog odnosa, samoinicijativnosti i motivacije za obavljanje radnih zadataka, svim policijskim službenicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.