TRAGEDIJA

Potresan status kćerke Nermina Nikšića: Kako djetetu objasniti da tetke više nema

Naša Azra je bila naš biser, naša najbolja. Plemenita, brižna, požrtvovana. O njenoj skromnosti bi se mogao roman napisati, poručila je Najra Spahić

Spahić: Tragično stradala u Sarajevu. Facebook

S. S.

27.5.2023

Cijela Bosna i Hercegovina pogođena je tragičnom pogibijom mlade doktorice Azre Spahić (24) u Sarajevu.

U žalosti je i porodica premijera FBiH Nermin Nikšić. Nikšićev zet je brat tragično stradale doktorice.

Povodom tragične pogibije mlade Azre oglasila se Najra Spahić, kćerka Nermina Nikšića. Njen status prenosimo u cjelosti.

- Jedan neposlušni čiko je udario tetku s autom, i ona je sada na nebu. "Mama, uzet ću svoj helikopter i spasiti je s neba".

Tako nekako je izgledalo objašnjavanje mom uskoro četverogodišnjaku zašto tata i mama plaču, zašto ga budimo da idemo u Bihać, zašto tamo tetke više nema.

Naša Azra je bila naš biser, naša najbolja. Plemenita, brižna, požrtvovana. O njenoj skromnosti bi se mogao roman napisati. Bila je ono dijete koje nikada nije nasekiralo svoje roditelje. Njen svaki potez bio je na pravom putu. Bila je hrabra, bila je odana.

Bože, toliko je teško pisati u prošlosti. A onda je sinoć ugašen, jedan osmijeh, snovi, mladost.

Za deset dana je trebala napuniti 25 godina. I ne, nema te kazne, pravde niti pokajanja koje bol jedne majke i jednog oca mogu nadomjestiti, koji njihove svjetove mogu izgraditi.

A ti čovječe, sljedeći put kad odlučiš glumiti mangupa po gradu sjeti se Azre, Selme, Edite i brojnih drugih i ne gasi neodsanjane snove, ne ruši svjetove, ne ubijaj porodice.

Naša Azra će da zauvijek živi sa nama, u našim dovama, mislima i snovima. Inna lillahi we inna ilejhi redži'un - napisala je Najra Spahić.

Podsjetimo, mladu doktoricu Azru Spahić jučer je usmrtio Armin Berberović koji je vozio bez dozvole i pod dejstvom alkohola.

Sve detalje o ovoj teškoj nesreći čitajte ovdje!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.