GRAS

Od sutra počinje prodaja pretplatnih karata za javni gradski prijevoz u KS

Učenici osnovnih i srednjih škola, te redovni studenti javni gradski prijevoz koriste besplatno

Korisnici iskaznica za prijevoz su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu radi upisa broja nje na kupon. Avaz

A. O.

31.5.2023

Iz preduzeća GRAS obavještavaju korisnike javnog gradskog prijevoza da će sutra početi prodaja pretplatnih karata (za radnike i uposlenike MUP-a) i dopuna elektronskih kartica za juni 2023. godine.

Korisnici iskaznica za prijevoz su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu radi upisa broja nje na kupon.

Korisnici elektronskih kartica su obavezni svakog mjeseca vršiti dopunu istih, a kako bi neometano koristili javni gradski prijevoz.

Učenici osnovnih i srednjih škola, te redovni studenti javni gradski prijevoz koriste besplatno, te su dužni izvršiti aktivaciju elektronske kartice za juni, juli i avgust.

Napominjemo da penzionerima s najnižim iznosom penzije aktivacija elektronske kartice iz aprila važi do 30. septembra 2023. godine, kažu iz GRAS-a.

Obavještavamo penzionere s iznosom penzije iznad 520,00 KM da će dopuna elektronskih kartica za prevoz penzionera početi u ponedjeljak, 05. juna 2023. godine, te da dopuna istih za prethodni mjesec važi do 10. juna 2023. godine. Dopunu elektronskih kartica penzioneri će moći izvršiti za jedan mjesec, a prilikom dopune uz elektronsku karticu potrebno je donijeti posljednji ček od penzije, dodaju..

Korisnici javnog gradskog prevoza koji posjeduju elektronske kartice obavezni su prilikom svakog ulaska u vozilo izvršiti validaciju svoje vožnje, dakle potrebno je karticu prisloniti na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Dopuna elektronskih kartica, kao i prodaja pretplatnih karata vrši se na svim prodajnim mjestima GRAS-a.

Prodajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 01. do 9. juna radit će produženo od 07:00 do 16:30 sati, a od 12. juna do kraja mjeseca od 07:00 do 15:00 sati.

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00 do 15:00 sati. Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 03. juna 2023. godine radit će od 08:00 do 13:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.