JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ

GRAS: Oštro osuđujemo sve one koji uništavaju vozila i ispisuju grafite

Apelujemo na građane da se korektno odnose prema vozilima javnog gradskog prijevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro i služe njihovim potrebama, saopćeno je iz GRAS-a

Preduzeće GRAS. AVAZ

A. O.

6.12.2022

Iz preduzeća GRAS danas su uputili javno saopćenje a koje je vezano za ispisivanje grafite od nepoznatih počinilaca. 

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

- Preduzeće GRAS se svakodnevno susreće sa raznim vidovima uništavanja vozila, a u posljednje vrijeme veoma su česta uništavanja oslikanih reklama na tramvajima i trolejbusima. Naime, nepoznata lica preko reklama ispisuju grafite i time čine znatna oštećenja, a što pored materijalne štete za preduzeće ima za posljedicu i štetu koju trpe sami oglašivači reklama. Direktnu štetu trpe i korisnici naših usluga jer u tim slučajevima vozila moraju biti isključena iz saobraćaja kako bi grafiti bili uklonjeni i vozila dovedena u prvobitno stanje.

O svemu ovom upoznati su policijski organi i očekujemo određene aktivnosti u sprečavanju ovih pojava.

Oštro osuđujemo sve one koji rade ovakva i slična djela jer osim pričinjene materijalne štete dovode u pitanje i odvijanje javnog gradskog prijevoza. Apelujemo na građane da se korektno odnose prema vozilima javnog gradskog prijevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro i služe njihovim potrebama - saopćeno je iz GRAS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.