SASTANAK U MOSTARU

Dodik: Sa SDA nikad nisam imao koordinaciju, svaki dan smo čekali "udarac"

Moram da izrazim zadovoljstvo jednom atmosferom koja postoji, koja obećava i koja može da bude garant, poručio je Dodik

Dodik: Zadovoljan sastankom. Denis Kapetanović / Pixsell

Meliha Smajkic

1.6.2023

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je prisustvovao sastanku s liderom HDZ-a Draganom Čovićem i liderom SDP-a Nerminom Nikšićem.

Tokom konferencije, Dodik je izjavio da je zadovoljan njihovim partnerstvom.

- Ja izražavam zadovoljstvo u formatu koje se održava na nivou partnerstva koje smo i ranije potpisali i evo pokušavamo da održavamo jednom mjesečno sastanak, da bude ovog formata i da idemo kroz pitanja koja smo ranije postavljali, da vidimo kako to ide i šta treba ubuduće da se radi. Moram da izrazim zadovoljstvo jednom atmosferom koja postoji, koja obećava i koja može da bude garant i nekih lakših dogovora nego što smo imali ranije. Ovdje su potpuno drukčije od onog što smo imali u prošlom vremenu kada je iz Sarajeva bio SDA s kojim nikad nisam imao koordinaciju, nego smo svaki dan imali očekivanja kad ćemo dobiti neki da ne kažem udarac, a onda se uzvraćalo i na taj način funkcionisalo. Danas stavljamo na red neka pitanja kako možemo da riješimo ili napravimo neko kretanje i dinamiku koje je potrebno. U svakom slučaju, izražavam zadovoljstvo dosadašnjim radom ovoga formata i partnerstva koje imamo na nivou BiH. Činjenica da je formirano Vijeće ministara, činjenica da je formirana Vlada Federacije, da su sada stvoreni svi neophodni uslovi da se može u skladu s Ustavom, nadležnostima koje različiti nivoi imaju, donositi odluke i koordinirati u smislu mehanizma koordinacije za evropska pitanja i veoma sam ponosan na činjenice da je već osmog sastanak Vlade RS i Vlade Federacije, na čijem dnevnom redu će biti neka tehnička pitanja, opet to govori o jednoj drugoj i potrebnoj dinamici da se ona nastavi – rekao je Dodik.

Dodao je da očekuje da će se nastaviti viđati jednom mjesečno. Najavio da je će naredni sastanak biti u Sarajevu.

- Bošnjačka strana je ona koja će biti domaćin i opet će biti neke teme, naravno one koje riješimo ne raspravljamo više o njima, a ima mnogo onih koje trebamo da rješavamo – zaključio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.