ZASTUPNIK NAŠE STRANKE

Čamdžić: Nema dogovora o imenovanju Arnela Isaka

I to pitanje neće se naći na ovoj sjednici sigurno, poručio je Čamdžić

Mirsad Čamdžić. Printscreen

H. J. I.

6.6.2023

Mirsad Čamdžić, zastupnik u Predstavničkom domu iz Naše stranke, bio je gost današnje emisije Špica na TV Sarajevo.

–Neće doći do imenovanja Arnela Isaka na mjesto dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH - kazao je Čamdžić naglašavajući kako Naša stranka nije o tome konsultovana. I to pitanje neće se naći na ovoj sjednici sigurno, poručio je Čamdžić.

Tri energetska zakona

- Sjednica bi trebala biti održana 21. ovog mjeseca. Na redu su i tri energetska zakona. Nije se zasjedalo, jer su svi bili iscrpljeni oko formiranja vlasti, da nisu bile opstrukcije sasvim sigurno bi išlo brže. Došla je i nova vlada koja je svašta zatekla, mnogo zakona, inicijativa i to je sasvim realan razlog zašto se nije zajedalo - kazao je Čamdžić o Predstavničkom domu i kada može biti nova sjednica.

Naša stranka priprema kongres te izbor novog rukovodstva stranke, Čamdžić komentariše:

- Forto bi trebao imati prvi mandat kao predsjednik stranke a i jedini je kandidat koji se prijavio. Nama bude žao kada ne bude više kandidata. Radi se na rekonstrukciji stranke, pravi se novi zamah u daljnjem političkom radu Naše stranke. Mislim da će sve proći u redu i da cćemo se javiti s novim vijestima.

Ovogodišnja Povorka ponosa

A komentralisali su i ovogodišnju Povorku ponosa te stavove stranka. 

- Ne znam kakvi su stavovi, Narod i pravda njihova politička filozofija ne podržava to. Volio bih da vi kao novinari pitate ostale stranke šta misle o tome. Parada je postala politički lakmus papir. Niko iz određenih stranaka koje se kite građanstvom neće se pojaviti na takvom događaju - kaže zastupnik Čamdžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.