SRAMOTNO

Vulić vrijeđala Dunovića: Evo šta je rekla

Brzo je reagovao i predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić (NiP), koji je kazao da se prema svim zastupnicima treba odnositi s poštovanjem

Sanja Vulić i Milan Dunović. Screenshot

7.6.2023

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH raspravljano je o inicijativi da se 25. maj proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Ova inicijativa jučer nije dobila podršku Komisije, a na sjednici je zastupnik Milan Dunović (DF) pojašnjavao ovaj prijedlog.

Prijedlog se nije svidio zastupnici Sanji Vulić (SNSD), pa je ona vrijeđala Milana Dunovića. Ona je njega nazvala "dekorativnim Srbinom".

- Kada su mi rekli na početku prošlog mandata da u Sarajevu ima dekorativnih Srba nije mi bilo jasno šta to znači, a nakon svih ovih diskusija sam shvatila ko su i kakvi su dekorativni Srbi – kazala je Vulić.

Brzo je reagovao i predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić (NiP), koji je kazao da se prema svim zastupnicima treba odnositi s poštovanjem.

- Molim Vas da se poštuje dignitet kolega u Parlamentu. Ovo je zaista jedna neprimjerena izjava, molimo Vas da se vratimo u dnevni red i bez atributa i kvalifikacija – rekao je Zvizdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.