OGLASILA SE NA FACEBOOKU

Zastupnica SDA Biščević-Tokić poručila Čengiću: Nisi upozoravao na nezakonit rad Hadžibajrića dok si bio u rukovodstvu vijeća

Na kraju ističe da su Općini Stari Grad potrebne istinske promjene

Jasmina Biščević-Tokić i Irfan Čengić. Printscreen

H. J. I.

17.6.2023

Jasmina Biščević-Tokić, zastupnica SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH oglasila se povodom izjave Irfana Čengića (SDP) o predstojećem referendumu za opoziv načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića i izboru novog načelnika.

"Hadžibajrić bio i SDP-ov kandidat"

Biščević-Tokić je podsjetila Čengića da je Hadžibajrić bio i SDP-ov kandidat i da tada nisu ukazivali na nezakonitosti.

- Raduje me najava kolege Čengića da će "ljudi imati priliku da se izjasne da li nakon zadnjih aktivnosti Tužilaštva i nakon 15 godina, žele da sve ostane isto ili da okrenu novi list i donesu novu energiju zajednici." Činjenica jeste da je u tih 15 godina loše vlasti, barem posljednjih osam godina u vlasti Općine Stari Grad i Čengićev SDP. Kako je i svojevremeno sam Čengić s ponosom objavljivao, Hadžibajrić je posljednja dva ciklusa bio kandidat i SDP-a, tada im nisu smetale sve nezakonitosti na koje je jedini Klub SDA u općinskom vijeću kontinuirano ukazivao - navela je.

"Istinske promjene"

Dalje ističe da je Irfan Čengić u periodu od 2016. do 2018. godine, kao dio Hadžibajrićeve većine, bio u rukovodstvu Općinskog vijeća.

- Ne sjećam se da je tada upozoravao na nezakonit rad načelnika. Šta više, sve je podržavao - dodala je.

Na kraju ističe da su Općini Stari Grad potrebne istinske promjene.

- Shodno navedenom, kao parlamentarac, ljekar, akademski radnik, aktivista, majka troje djece, ali i kao građanka Starog Grada koja želi da joj djeca ovdje ostanu i zdravo odrastaju, slažem se sa kolegom Čengićem da su Starom Gradu potrebne promjene. Samo, za razliku od Čengića, smatram kako promjene ne mogu doći od onih koji su bili u vlasti sve ovo vrijeme, nego od novih, neopterećenih i obrazovanih muškaraca, a zašto ne i žena - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.