NAJAVIO NOVE POTEZE

Nikšić o direktorima uprava: Potpuno je prirodno da dovedemo ljude koji će provoditi politiku Vlade

Kada je riječ o direktorima i upravama javnih preduzeća, ima ih koji su stavili svoj mandat na raspolaganje, rekao je Nikšić

Nikšić: oni su svjesni kako su došli na tu poziciju. Avaz

A. O.

19.6.2023

Federalni premijer Nermin Nikšić i lider SDP-a dodatno je razjasnio svoje poteze i najavio nove, te dao osvrt na direktor uprava.

- Kada je riječ o direktorima i upravama javnih preduzeća, ima ih koji su stavili svoj mandat na raspolaganje, ima i onih sa kojima sam komunicirao čak i onih iz velikih kompanija koji kažu da su potpuno svjesni da su na politički način došli i da kad dođe do smjena neće praviti probleme. Možda i ovo što mi nismo odmah krenuli po svaku cijenu da preuzimamo te kompanije, shvataju i ti ljudi, shvataju odnose u vlasti, svi oni su svjesni kako su došli na tu poziciju i svi oni koji su realni će to tako i protumačiti – kaže Nikšić.


Dodao je da se u njegovom prethodnom mandatu pokazalo da ne postoji aktivnost koju nakon odlaska sa pozicije premijera nisu provjeravali.

- Ne postoji papir koji nije prošao kroz provjere tužilaštava, pa je na kraju sve završilo bez ijedne optužnice. Prema tome, ne želim se uopće upuštati u avanturu da Vlada FBiH bilo šta uradi protuzakonito. Dakle, moramo se držati nekih uzusa, moramo se držati zakona i tu dileme neće biti. Naravno, meni je to potpuno prirodno kao i to da dovedemo ljude koji će provoditi politiku Vlade – zaključio je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.