SARAJEVO

Ministar Isak sastao se sa savjetnicima za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske

Zaključeno je kako će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ambasada Republike Turske intenzivirati saradnju na polju sigurnosti

Sa održanog sastanka. Printscreen

H. J. I.

21.6.2023

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa savjetnicima za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini Mahmetom Erdoanom (Erdogan) i Džemilom Džem Ajdinom (Cemil Cem Aydin).

Edukacija policijskih službenika

Na sastanku je razgovarano o saradnji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Ambasadi Republike Turske u BiH na polju sigurnosti i edukacije policijskih službenika.

Ministar Isak smatra da je Republika Turska dala značajan doprinos u radu Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova posebno kroz aktivnosti koje su provođene u saradnji s Policijskom akademijom FMUP-a.

Intenzivirati saradnju

Savjetnici za unutrašnje poslove pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini Mehmet Erdoan i Džemil Džem Ajdin istakli su da je Republika Turska spremna pružiti svaki vid pomoći Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova kada je riječ o edukaciji polaznika osnovne policijske obuke, obuci policijskih službenika, kao i u dijelu provođenja specijalističkih vidova obuka.

Zaključeno je kako će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ambasada Republike Turske intenzivirati saradnju na polju sigurnosti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.