PORED REGIONALNOG PUTA

Gračanica: Postavljen veliki plakat sa slikama učenika generacije osnovnih i srednjih škola

Ovo je kod Gračanlija izazvalo interes i divljenje

Veliki plakat sa učenicima generacije u Gračanici. H. Čalić

H. Čalić

22.6.2023

Nakon što je završena školska 2022/23. godina, u svih 11 centralnih, dvije srednje škole i Osnovnoj muzičkoj školi u Gračanici, proglašeni su učenici generacije. Njih, ukupno četrnaest. 

Novčana nagrada

Njih tradicionalno primi gradonačelnik Nusret Helić i novčano ih nagradi za rad, trud, zalaganje i poželi sreću u daljem školovanju. Ovog puta, najbolje osnovce i srednjoškolce, primio je i glavni imam MIZ Gračanice Smajo ef. Mustafić i nagradio ih sa knjigom i po 100 KM. Čestitao im je na uspjehu, njima, roditeljima i njihovim nastavnicima.

A, onda se neko dosjetio, za pretpostaviti je da je to svojevrsna čestitka iz Gradske uprave Gračanice, da se pored Regionalnog puta Grčanica - Srnice postavi veliki plakat s fotografijama učenika. 

Interes i divljenje

Ovo je kod Gračanlija izazvalo interes i divljenje da se neko dosjetio da je došlo vrijeme, da se umjesto ogromnih plakata sa kojih se izazovno smiješe golišave pjevačice, postave oni sa fotografijama naše mlade pameti, pred kojom je budućnost.

Komentari na potez Grada upravo idu u ovom smjeru, svaka čast na banerima i svojevrsnoj prezentaciji uspješne djece, najboljih učenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.