TIJELO UOČIO RIBAR

Potvrđeno za "Avaz": Iz Neretve izvučeno tijelo Miralema Toporana

Porodica nestanak prijavila 17. juna

Iz Neretve izvučeno tijelo Miralema Toporana. Printscreen

Meliha Smajkic

27.6.2023

Nakon što je u nedjelju u prijepodnevnim satima iz rijeke Neretve na lokalitetu Bunskih kanala izvučeno tijelo, utvrđeno je, kako se to i prema prvim informacijama pretpostavljalo, da se, nažalost, radi o Miralemu Toporanu (40) iz mostarskog prigradskog naselja Rodoč.

Tijelo je uočio lokalni ribar koji je odmah o tome obavijestio policiju, nakon čega je na licu mjesta obavljen uviđaj. Urađena je identifikacija, a jutros je obavljena obdukcija tijela i, kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, nema elemenata koji bi upućivali na to da se radi o krivičnom djelu te je smrt nastupila utapanjem.

Njegov nestanak je prijavila porodica u subotu, 17. juna.

Nesretni mladić se, prema prijavi, od kuće udaljio prema Avijatičarskom mostu. Akciju potrage dva dana poslije pokrenula je Hercegovačka gorska služba spašavanja (HGSS) sa osam svojih stanica i 40 spasilaca.

Dan poslije su došli do informacije da se Toporan kretao južno od svoje kuće prema Bišću Polju, a zbog kompleksnosti potrage uključili su duplo veći broj spasilaca, ali potraga nije dala rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.