IZMJENA KRIVIĆNOG ZAKONA

IGK: Neophodno je ukloniti Milorada Dodika i njegove glavne subjekte

U svom destruktivnom djelovanju ove snage moraju biti spriječene, stoji u saopćenju

IGK: Pozdravljamo korištenje Bonskih ovlasti. Screenshot

N. H.

1.7.2023

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) iskoristio je Bonske ovlasti, poništio odluke Narodne skupštine RS o nepriznavanju odluka visokog predstavnika i Ustavnog suda na prostoru manjeg bh. entiteta. On je također nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH.

Povodom toga, oglasio se Institut istraživanja genocida Kanada: 

Neophodno ukloniti Dodika

- IGK pozdravlja korištenje Bonskih ovlasti od strane Visokog predstavnika. Posebno pozdravljamo odluku o izmjeni Krivičnog zakona BiH tako da će se radnje kojima se narušava ustavni poredak tretirati kao krivično djelo.

IGK smatra da je neophodno ukloniti Milorada Dodika i njegove glavne glavne subjekte sa svih političkih funkcija u BiH.

Milorad Dodik se nalazi na čelu antibosanske koalicije koju čine zvanični organi entiteta RS koji putem javnih dužnosnika SNSD-a i njihovih partnera koji su izabrani u institucije tog entiteta, aktivno provode, davno i sistemski smišljen plan tihe secesije, odvajanje entiteta iz suverene vlasti države BiH. Za IGK secesija je u toku.

Moraju biti spriječeni

IGK smatra da je BiH napadnuta zbog kontinuiranog negiranja države, ugrožavanja njenog teritorijalnog integriteta, nezavisnosti, suverenosti i državno pravno političkog subjektiviteta, radikalnog kršenja Općeg okvirnog sporazuma za mir, što je prijetnja miru i stabilnosti u BiH i podrivanje perspektive svih građana, uključujući i i građane iz entiteta RS.

U svom destruktivnom djelovanju ove snage moraju biti spriječene, institucionalno od strane pravosudnih institucija BiH ili Visokog predstavnika - stoji u sapoćenju Instituta za istraživanja genocida Kanada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.