REAKCIJE

HDZ 1990: Pozdravljamo djelovanje Šmita s ciljem očuvanja ustavnog poretka BiH

Djelovanje NSRS vidimo kao političku igru kojom se blokira rješavanje za građane bitnih problema, ističu iz ove stranke

Cvitanović: Pozivamo na poštivanje Dejtonskog sporazuma. HDZ 1990

S. S.

2.7.2023

HDZ 1990 podržava Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita (Christian Schmidt)u djelovanju s ciljem očuvanja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine, a posebno pozdravljamo posljednju odluku kojom se poništava grubi nasrtaj Narodne skupštine RS na ustavni poredak i Dejtonski sporazum, saopćeno je iz ove stranke.

- Sve političke opcije i pojedince pozivamo na poštivanje Dejtonskog sporazuma, a sva osjetljiva pitanja moraju se rješavati kroz međusobno uvažavanje i dijalog. Samovolja, primitivna i uvredljiva retorika za HDZ 1990 nisu put prema euroatlantskim integracijama. 

Djelovanje NSRS vidimo kao političku igru kojom se blokira rješavanje za građane bitnih problema i kao odgovorna stranka hrvatske provenijencije izričito se ograđujemo od bilo kakve potpore, pa i prešutne, onima koji zemlju guraju u nestabilnost i dezorijentiranost.

Građani ove zemlje očekuju od Ureda visokog predstavnika da će kao konačni tumač primjene Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je dio i Ustav BiH, nastaviti pozorno pratiti i sankcionirati sve aktivnosti, a sve s ciljem očuvanja stabilnosti društva i ustavno-pravnog poretka - poručili su iz HDZ-a 1990.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.