FUNKCIONER SDS-A

Opozicija uz Dodika: Bjelica smatra da su odluke visokog predstavnika neprovodive

BiH je u kolonijalnom statusu i srpski narod ne može više da izdrži pritiske, otimanja nadležnosti i nametanje odluka, rekao je

Milovan Bjelica. RTRS

S. S.

4.7.2023

Odluke „nelegitimnog“ visokog predstavnika ne treba provoditi u RS jer one predstavljaju uvod u urušavanje RS-a, rekao je načelnik općine Sokolac Milovan Bjelica (SDS) za RTRS.

- Nelegalni visoki predstavnik uzeo je sebi za pravo da donosi odluke koje su neprovodive na području RS, rekao je Bjelica, dodavši da posljednje nametnute odluke Kristijana Šmita (Christian Schmidt) predstavljaju „uvod u otimanje imovine RS-a“.

Bjelica ja rekao da u potpunosti podržava odluke Narodne skupštine RS, te da se one moraju poštovati i provoditi i da u tome treba biti istrajan.

- BiH je u kolonijalnom statusu i srpski narod ne može više da izdrži pritiske, otimanja nadležnosti i nametanje odluka - kazao je on.

Bjelica je pozvao predstavnike tri naroda u BiH da se dogovore i dođu do rješenja problema, bez stranog intervencionizma. On je kazao da RS u potpunosti poštuje slovo Dejtonskog sporazuma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.