BROJNE TEME

Ambasador Marfi posjetio muftiju mostarskog Salema ef. Dedovića

Muftija je ambasadoru izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Ambasade SAD u našoj zemlji na planu ostvarivanja vjerskih prava

Salem ef. Dedović i Majkl Marfi. MINA

H. J. I. / MINA

4.7.2023

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majkl Marfi (Michael Murphy)  posjetio je danas mostarskog muftiju Salema ef. Dedovića.

Kontinuirana podrška

Muftija je ambasadoru izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Ambasade SAD u našoj zemlji na planu ostvarivanja vjerskih prava i sloboda članovima Islamske zajednice na području cijelog Muftijstva mostarskog.

Muftija je ambasadora informirao i o aktuelnim prilikama u vezi s Centralnom zonom grada Mostara i nastavka nelegalnih radova na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta, što nailazi na neodobravanje među Bošnjacima jer se time šalje poruka o diskriminaciji Islamske zajednice koja već dugo godina pokušava legalnim putem ostvariti svoje legitimno pravo na mjestu nekadašnjeg Lakišića vakufa.

Legitimni zahtjevi

Ambasador je zajedno s muftijom i članovima svoga tima prošetao do centra grada i lično se uvjerio u stanje na terenu oko nelegalne gradnje na Hrvatskom narodno kazalištu i susjednom lokacijom koju Islamska zajednica potražuje za svoju gradnju.

Američki ambasador je ovom prilikom iskazao puno razumijevanje za legitimne zahtjeve Islamske zajednice koje osporava gradska administracija u Mostaru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.