DA LI ĆE BITI KVORUMA?

Bošković ponovo pozvao članove Komisije za izbor i imenovanje da održe sjednicu

Mirjana Marinković-Lepić je na samom početku sjednice pozvala članove te komisije da se sastanu, a prema informacijama „Avaza“, tada nije bilo kvoruma

Mladen Bošković. Fena

6.7.2023

Završena je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj je imenovano šest novih zastupnika. Mladen Bošković (HDZ), kao predsjedavajući Komisije za izbor i imenovanje, pozvao je članove te komisije na kraju sjednice da se održi sjednica tog tijela.

Podsjećamo, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirjana Marinković-Lepić je na samom početku sjednice pozvala članove te komisije da se sastanu, a prema informacijama „Avaza“, tada nije bilo kvoruma za održavanje sjednice.

Komisija za izbor i imenovanje Predstavničkog doma bi trebala da potvrdi imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH i Arnela Isaka na mjesto dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma. Ipak, kako je nekoliko zastupnika kazalo za portal "Avaza", o tim pitanjima nije postignut dogovor i najvjerovatnije danas neće biti usvojene.

Imenovanje Marina Vukoje bilo je ranije predmet brojnih polemika. Iz opozicije su ga optuživali da je blizak HDZ-u, dok su neki članovi trojke insistirali da na sjednici Predstavničkog doma bude više kandidata za Ustavni sud. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.