LIČNOST DANA

Mladen Grujičić: Dodikov prostak

Ni genocid nije mogao ostati pošteđen provokacija ovog Dodikovog primitivca

Mladen Grujić. Srna

Danijal Hadzovic

11.7.2023

Baš kad pomislite da Milorad Dodik i njegova politička kamarila ne mogu pasti niže, da je dno već dosegnuto i da se ispod nalaze još samo beskonačna prostranstva svemira, oni se svaki put potrude pokazati da može i dublje te da je dno tamo gdje god da su oni. Ni genocid u Srebrenici nije mogao biti pošteđen njihovog divljaštva i prostačkih provokacija. Najprije je Dodik, tokom sastanka u Konjicu, opsovao genocid, a gdje je vožd stao, nastavlja njegov potrčko Mladen Grujičić s pozicije načelnika Srebrenice.

Tako je pred samo obilježavanje genocida izvrijeđao majke Srebrenice koje je nazvao raznim pogrdnim imenima, a koje iz pristojnosti ovdje nećemo ponavljati.

No, ni tu prostak i huškač nije stao, pa je na dan obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici Grujičić najavio održavanje komemoracije za srpske žrtve u selu Zalazje.

Dakle, ni genocid, ni dan kada hiljade majki Srebrenice oplakuju svoje najmilije nisu mogli ostati pošteđeni provokacija ovog Dodikovog primitivca.

A o kakvoj štetočini i hodajućoj sramoti se radi, pokazuje činjenica da je protiv Grujičića odlučio čak djelovati i lokalni SNSD te mu zabraniti da se kandidira na izborima 2024. godine.

Ipak, Grujičić je istovremeno i veliki poraz bošnjačke politike koja je dozvolila da nakon 25 godina na čelo Srebrenice zasjedne nebošnjak, koji je očigledno postavljen s ciljem da sa svoje pozicije soli najbolniju ranu bošnjačkog naroda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.