OPTUŽILI JE ZA NEZNANJE

Iz Dodikovog kabineta žestoko reagovali na izjavu Strik

Građani RS su ti čije je mišljenje jedino važno, i oni su svoj stav iznijeli 2. oktobra 2022. godine jasno rekavši da žele Dodika za svog predsjednika

Milorad Dodik i Tineke Strik. N. Šaljić / Avaz - Twitter

S. S.

11.7.2023

Iz Kabineta predsjednika RS istakli su da je "zapanjujuća drskost evropske parlamentarke Tineke Strik da uopšte pomisli da glas jednog nelegalnog i nelegitimnog stranca može biti mjerodavniji od 300.180 glasova građana RS."

- Građani RS su ti čije je mišljenje jedino važno, i oni su svoj stav iznijeli 2. oktobra 2022. godine jasno rekavši da žele Milorada Dodika za svog predsjednika - naglasili su iz Kabineta predsjednika RS reagujući na pozive Strikove upućene OHR-u da predsjedniku RS da kratkoročni ultimatum za povlačenje njegovih najnovijih poteza, te da ga smijeni s funkcije u slučaju nepoštivanja.

Iz Kabineta su poručili da je "apsolutno nemoguće i da se kosi sa zdravim razumom i osnovnim postulatima demokratije da neizabrani stranac, koji pri tom, ni za funkciju koju priželjkuje da obavlja nema potvrdu Vijeća sigurnosti, na bilo koji način utiče na volju građana RS i njene izabrane predstavnike."

- Očito da evropska parlamentarka Tineke Strik nije upoznata o pravnom sistemu RS i BiH, te da je, pretpostavit ćemo, u opštem neznanju dala sebi za pravo da komentariše akte donesene od najvišeg zakonodavnog organa u RS - Narodne skupštine RS, na ovakav način, i da ih kvalifikuje kao secesionističke. Vrijeme ultimatuma je iza nas, a predsjednik RS Milorad Dodik neće podleći nikakvim pritiscima i prijetnjama, nastaviće da štiti interese Republike Srpske i svih njenih građana, njenu imovinu i teritoriju - poručili su iz Kabineta predsjednika RS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.