LIDER NARODNOG FRONTA

Trivić: Dodik vodi pijačarsku politiku

Dodala je da iz krize režimska klika svaki put izlazi bogatija, a narod sve siromašniji odlazi

Jelena Trivić. Narodni front

H. J. I.

15.7.2023

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je na današnjoj kofereciji za medije u Banjoj Luci da je trenutna politička kriza igra i zamajavanje naroda, odnosno igra u koju je režim gurnuo entitet Republika Srpska i napravio ga regionalnim problemom.

Igre režima

Ističe da Narodni front neće biti dio igara režima i dijela stranaca, a to su pokazali u Narodnoj skupštini na posljednje tri posebne sjednice svojim neglasanjem sa onim što predloži SNSD i vlast.

- Rekla sam da Dodik vodi tu jednu pijačarsku politiku, da se ne uvrijede časni ljudi koji rade na tržnicama ali država i vođenje države nije pijaca, ali kao u svakoj trgovini imaju dvije strane. Na tezgi je trenutno Republika Srpska, jedna strana je Dodik koji trguje za sebe, a na štetu Republike Srpske i njenog naroda, druga strana je dio međunarodne zajednice koji su Dodiku progledali kroz prste na očiglednu krađu izbora - rekla je, između ostalog, Trivić. 

Povod za eskalaciju krize

Dodala je da iz krize režimska klika svaki put izlazi bogatija, a narod sve siromašniji odlazi.

Mišljenja je da je pitanje Ustavnog suda ovdje je samo iskorišteno kao povod za eskalaciju krize.

- Ovo pitanje otvoreno je već godinama bez namjere da se ono riješi. Čak i ako se Dodik sad povuče, za dva ili tri mjeseca, najkasnije do kraja godine, imat ćemo novu krizu i stajat ćemo u mjestu. Nikakva evropska perspektiva to neće promijeniti - rekla je Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.